POHOD NA KUM Z ANSAMBLOM SAŠA AVSENIKA,
NEDELJA 9.6.2019

20-letnica krajinskega parka KUM

Spoštovani

,2016_05_20_20 let Krajinskega parka Kum_vabilo-page-001

V prihajajočih dneh bomo obeležili tri pomembnejše okoljske dni: dan Nature 2000 (21. maj), mednarodni dan biotske raznovrstnosti (22. maj) in evropski dan parkov (24. maj).

Zato vas Zavod RS za varstvo narave in Planinsko društvo Kum Trbovlje v sodelovanju z Občino Trbovlje in Turistično razvojnim društvom Krajinski park Kum Dobovec vabita na odprtje razstave fotografij Matevža Lenarčiča z naslovom »Alpe, kot jih vidijo ptice«.

Pridružite se nam 20. maja 2016, ob 16. uri pri planinskem domu Kum.

Prizadevanja za varstvo narave so se na območju začela  že pred dvajsetimi leti z zavarovanjem  tega območja kot krajinskega parka ter nadaljevala do zadnjih z opredelitvijo območja kot dela omrežja Nature 2000. Ta prizadevanja smo v lanskem letu nadgradili še s projektom LIFE TO GRASSLANDS, s katerim smo zagotovili sredstva za ohranjanje suhih travišč na štirih območjih Natura 2000. Na dogodku bomo predstavili omrežje Natura 2000, projekt LIFE TO GRASSLANDS kot celoto ter podrobneje delo na pilotnem območju Kum. Predstavili bomo tudi dolgoletna naravovarstvena prizadevanja na tem območju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>